top of page
Ara
  • Gökhan Avcı

Sevgililer Gününde Sevilmeyin

Güncelleme tarihi: 16 Şub 2020

Çok sert bir başlık değil mi? Fakat ancak böyle dikkatinizi çekebilirim diye düşündüm. Evet... Sevgilinize sevginizi göstermek için sevilmeyin, kandırılmayın, kazıklanmayın, odağınızdan uzaklaşmayın.


İlk paragraftan yola çıkarak sevgililer gününe düşman, içi boş muhalefet bağımlısı gibi görünmek istemem. Sevgililer günü yaklaştıkça benim de içim pır pır ediyor. Sevdiklerine sevgini bir kez daha gösterme fırsatına kim neden hayır diyebilir ki... Sevmek kadar güzel bir şeyi, somut ve görünür hale getirme şansını kesinlikle tepemem.


Dahası sevgililer gününü meteorolojik bir olay gibi düşünüyorum ben. Her yıl düzenli olarak gerçekleşen bir sevgi bulutu modern dünyanın üzerine çöküyor. Herkes yanındaki partnerine içi dolu gözler ile bakıyor. Ellerdeki çiçekler, sakallı erkekleri yürüyen pamuk şekerlere dönüştürüyor. Sevgilisi ile buluşmaya giden kadınların yürüyüşü fazla doz mutluluk zehirlenmesine maruz kalmış ceylanlara benziyor.


En özeli de benim güzel annemin beni arayıp "Sevgililer gününüz kutlu olsun çocuğum. Birbirinizi çok sevin" demesini bekliyorum.


Bu yüzdendir ki, size sevgililer günü fırsatını kaçırmayın. Erişebilir olduğunuz (kadar hem maddi hem de manevi) bir yerinden yakalayın. Fakat reklamların ya da sosyal baskıların sizi manüpile etmesine izin vermeyin.

Sevgi nicelik ile ölçülmez. Nitelik ile hissedilir.

Aldığını tek taştan daha değerlisi onun düştüğü zaman ayağını kanatan minik taş olacaktır. Ya da onunla ile ayrı kaldığınız anda kazağından sökülen minik bir ip, pırlanta bilekliğe bin basabilir.


Aranızdaki kıvılcım çıkarttığı her yangın sonucundaki küllere bakın ona hediye almadan önce. O küllerden yeşeren her filiz yüreğinizi titretecektir. Mümkünse ona ellerinizle bir şeyler yapın. Ellerinizinden bir şeyler çıktığını bilmek hem sizi hem de onu çok mutlu edecektir. Belki bir tencere makarna da olabilir...


İlla da ben bir şey almak istiyorum diyorsanız da kapatın bütün reklamları, silin zihninizden. Reklamlar mı sizi ve sevgilinizi iyi tanıyacak. Sevgililer günü hediyesi tavsiyeleri videolarını izlemeyin, yazılarını okumayın. Sevdiğinizi en iyi tanıyan sizsiniz. Önceki yazılarımda paylaşmıştım; ürün dediğimiz şey ihtiyacı karşılayan çözümdür. Ona satın alacağınız hediye bir ihtiyaca çözüm olsun. Bu ihtiyaçı aranızdaki ilişkiden bulun çıkartın;

  • Seni hatırlaması

  • Geleceğiniz için doğaya katkı

  • Hayatını zengileştirebilmek için deneyim

  • Bedenini geliştirebileceği fırsat

  • Hayatını kolaylaştıracak alanlar

  • Belki de onu sıcak tutabilecek bir eldiven olabilir.

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Fakat esas kaynağın hep aranızdaki ilişki olduğunu unutmayın. Bu sevginin başkaları tarafından manipüle edilmesine izin vermeyin. Sosyal baskılar altında ezilmesine engel olun. Ona sunduğunuz hediyenin onun gönlünde bir heyecan olmasını sağlayın.


Bu konuda benim yaşadığım en değerli anı; sevgililer gününden önce sağ elimin su topladığını gören sevgilimin (şu anda biricik karımdır) "ne oldu ellerine" diyerek saatlerce elimle ilgilenmesiydi. Çünkü onun için 1 hafta boyunca keçeden bir terlik dikmiştim. Sevgilim, o çok güzel görünmeyen ama benim yaptığım terliği tam anlamı ile parçalanana kadar giymişti. Ben kaç kez tamir ettiğimi hatırlamıyorum. Ellerimin acısı bana hiç o kadar keyif vermemişti.


Sevgilimize alınacak hediye üzerine daha somut şekilde odaklanmak gerekli. Bir kaç ufak tavsiyem olacak.

  • Bu hediyenin lütfen kullanılacağından emin olun.

  • Ona almak için bir hediye almayın.

  • Aldığınız hediyenin uzun ömürlü olması gerektiğini hatırlayın.

  • Ürün paketlemesinde doğaya zarardan kaçının. Gerekiyorsa paket yaptırmayın. Zaten çantadan çıkartıp onun paketi açmasına kadar geçen zaman 30 saniyenin üstünde olmuyor. 30 saniyelik bir merak ve heyecan duygusu için dünyaya yük olmayın.

  • Hediyenin onu hayatına bir değer katıyor olması için çabalayın.

  • Eğer başarabiliyorsanız hediyeye siz de katkı sağlayın. Mesela aldığınız eldivenin üzerine ikinizin baş harflerini işleyin.

  • O hediyeyi aldıktan sonra gözlerinin içine uzun bakıp hissettiklerini görün ve onu paylaşın.

  • Tekrar kullanılabilir hediye paketlerini tercih edin.


Sevdiğinizi göstermek ve sevginizi büyütmek için hiçbir fırsatı kaçırmayın...

14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page